Malta

Malta2015-10-23T11:30:48+00:00

Localizare

Republica Malta este o țară insulară din Europa de Sud, aceasta fiind un arhipelag în centrul Mării Mediterane, la 93 de km sud de Sicilia, Italia și la 288 de km nord de Tunisia.

Arhipelagul Malta se compune din insulele Malta, Gozo, Comino și Cominitto (nelocuită). Aceste insule, amplasate strategic, au fost cucerite și stăpânite de diferite puteri de-a lungul secolelor.

Galerie

Descriere generală

Cu un amestec delicios arabo-italiano-britanic, Malta este o fortăreaţă apreciată de turişti, dar şi un loc romantic, plin de cladiri de vis, din calcar de culoarea mierii şi de străduţe înguste care duc spre mare.

Malta produce doar aproximativ 20% din nevoile sale alimentare, dar  are şi câteva surse interne de energie. Economia Malta este dependentă de comerțul exterior, fabricaţie şi turism, şi a fost rănit de încetinirea creşterii economice globale. Industria de servicii financiare din Malta a crescut în ultimii ani.

Malta este o țară relativ liniștită, înconjurată de frumusețe și există o mare varietate de opțiuni de carieră peentru studenții care aleg să studieze aici.  Domeniul electronicii și al tehnologiei calculatoarelor   a devenit unul foarte popular,  așa cum este şi domeniul educației, al ingineriei, dar şi medicina.

Sistemul educațional

Învățământul superior a fost introdus în Malta și influențat de sistemul de învățământ britanic, din care a făcut odată o parte. În 1996, au fost introduse calculatoare, creând o mare schimbare în mediul universitar și deschiderea multe uși pentru cariere în domenii cum ar fi sistemele informatice de informare, tehnologie, și avansate de programare

Sistemul universitar este împărțit în 14 facultăți și domenii de studiu, inclusiv arte, educație, inginerie, drept, medicina, mass-media și domenii tehnologice diferite.

Taxe de studii

Costurile de școlarizare pentru studenții internaționali care studiază artele sau cursuri de afaceri este de 1.080 de euro, iar pentru studenții care urmează Ştiinţe 1360 de euro. Cursurile universitare full-time sunt gratuite pentru cetățenii din Malta și Uniunea Europeană.

De asemenea, studenții maltezi care sunt înscriși la cursuri de învățământ superior din Malta au dreptul la un salariu.

Costul vieții

În Malta salariul minim brut este de aproape 700 de euro. Costurile au fost întotdeauna mai mici aici comparativ cu celelalte tari central – europene.

Cât costă viaţa în Malta:
·         o pâine de 500 grame: 0,82 euro

·         masa la un restaurant ieftin: 9,39 euro

·         o sticlă de apă de 0,33 litri: 1,04 euro

·         bere autohtonă: 2,28 euro

·         preţul chiriei unui apartament cu două camere este cuprins între 350 si 700 euro

Universități