Letonia

Letonia2015-10-22T13:58:05+00:00

Localizare

Letonia este o țară baltică în Europa de Nord. Capitala țării este Rīga. Granița de vest a țării o constituie Marea Baltică. În nord și în sud, Letonia se învecinează cu Estonia și respectiv Lituania, iar în est cu Rusia. Țara are un climat temperat de sezon.

Galerie

Descriere generală

Republica Letonia a fost fondată în 1918. Simbolul statului întruchipează istoria, cultura şi valorile celor ce au trăit aici lângă Marea Baltică timp de mii de nai. Stejarul, chihlimbarul, apa şi pământul sunt câteva din multele simboluri naturale care apar în design-ul letonian şi în decoraţiuni.

Economia Letoniei se bazează în principal pe agricultura și industrie textile, oțel și metalurgie. În prezent, turismul este în curs de dezvoltare ca o sursă importantă de venituri datorită patrimoniului istoric al țării. Trecerea de la o economie de piață este cauza unor tulburări (10% șomaj și deficit bugetar) și sacrificii în politicile sociale.

Programe postuniversitare de drept din Letonia sunt excelente în calitate, şi studenţii care aleg să studieze în această ţară frumoasă pot experimenta tot ce are de oferit. Un LLM (master în Drept) în Letonia este conceput pentru studenţii care doresc expertiză în domenii specializate de drept, cum ar fi dreptul european, drepturile omului, dreptul internaţional, drept comercial, şi de finanţe, iar mulţi absolvenţi merg să lucreze în firme private, firme multinaţionale, sau pentru organizaţiile publice.

Sistemul educațional

Universitățile din Leronia sunt diferite, elevii care obţin note mari la examenele consiliului din învăţământul superior primesc subvenţii pentru educaţia lor, în timp ce alţii trebuie să plătească propriile taxe pentru studii. Există multe instituții private de învățământ superior în Letonia, care oferă diversitate extinsă și alegere şi concurează cu instituţiile de stat.

Letonia are o gamă largă de rute profesionale şi academice în învăţământul superior la nivel universitar şi postuniversitar. Este de obicei nevoie de 3 până la 4 ani de studiu pentru a primi o diplomă de licență şi de încă 2 ani pentru a obține o diplomă de master. Ca și în alte universități, continuarea studiilor la nivel de doctorat este posibilă numai după obţinerea cu succes a unei diplome de master.

Universități