Elveția

//Elveția
Elveția2015-10-08T14:53:06+00:00

Localizare

Elveția este o republică federală alcătuită din 26 de cantoane autonome. Se află în Europa de Vest, unde la nord se învecinează cu Germania, la sud cu Italia și Austria, la est cu Liechtenstein, iar la vest cu Franța. Capitala sa este Berna. Întinzându-se pe o suprafață de 41.285 km², Elveția este împărțită între Munții Alpi, Platoul Elvețian și Munții Jura. Nu are ieșire la mare.

Galerie

Descriere generală

Trei dintre marile limbi ale Europei sunt oficiale în Elveția. Cultura elvețiană se caracterizează prin diversitate, ceea ce se reflectă într-o largă gamă de obiceiuri tradiționale. Fiecare regiune poate fi, în unele feluri, mai strâns legată de țara vecină de aceeași limbă decât de celelalte regiuni elvețiene, țara în ansamblul ei având rădăcini culturale în strânsă legătură cu cultura europeană. Din Elveția provin numeroși oameni cu contribuții valoroase în domeniile literaturii, artei, muzicii și științei. Aici au venit și străini, mai ales în perioade de război și frământări din celelalte țări europene. Circa 1000 de muzee sunt răspândite prin toată țara; numărul s-a triplat față de cel din 1950. Printre cele mai importante evenimente culturale anuale se numără Festivalul de la Lucerna, Festivalul de Jazz de la Montreux și Festivalul Internațional de Film de la Locarno.

Elveția are o economie stabilă, prosperă și înalt tehnologizată. În 2011, ea era cea mai bogată țară din lume pe cap de locuitor (noțiunea de „bogăție” fiind definită cu includierea atât a bunurilor financiare cât și nefinanciare). Elveția are o economie cu un sector privat foarte mare, taxele fiind reduse după standardele lumii occidentale. Taxarea totală este una dintre cele mai mici din țările dezvoltate. Elveția este o țară în care se fac afaceri relativ ușor, fiind pe locul 28 din 178 de țări după Indicele Ușurinței de a Face Afaceri.

Admiterea

Admiterea la universitățile din Elveția se face pe baza diplomei de bacalaureat, care trebuie să fie recunoscută de către instituția la care ai aplicat. Mai multe informații găsești pe site-ul universității la care îți dorești să fii admis.

Ca regulă generală, dosarul tău de admitere ar trebui să conțină următoarele acte:

  • Diploma de bacalaureat
  • Scrisoare de intenție
  • CV
  • O poză tip buletin
  • Copii traduse și legalizate după certificate relevante, cum sunt atestatele de competențe lingvistice

Taxe de studii

Taxele scolare în Eveția sunt destul de mari. Ele pleacă de la 1300 de franci pe an și pot ajunge chiar și la 40.000 de franci anual, în funcție de universitatea pe care o alegi. Sistemul de predare este stil Bologna (3 ani bachelor, 2 ani master).

Costul vieții

  • 1000 franci asigurare medicală obligatorie
  • 400-800 franci anual pentru cărți, în funcție de nevoi
  • 500 franci în medie chiria pe lună
  • Aproximativ 300 franci pentru mâncare. Un meniu de prânz la o școală ajunge la 7 franci. Pâinea costă 2 franci, carnea 20 franci, 1 kg de mere 4 franci, 1 litru de lapte 1.5 franci.

Universități