Marea Britanie oferă împrumuturi studenților și în 2017

//Marea Britanie oferă împrumuturi studenților și în 2017

Marea Britanie oferă împrumuturi studenților și în 2017

Vara aceasta, ieșirephoto-1470608756445-2c9906b0680fa Marii Britanii din Uniunea Europeană a creat confuzie în rândul tinerilor care intenționează să studieze în regat. Un răspuns oficial nu a întârziat să apară, iar marți, 11 octombrie, Jo Johnson, Ministrul Educației, a confirmat așteptările noastre, declarând că guvernul britanic va susține studenții străini pe toată durata studiilor lor, inclusiv pe cei care urmează să înceapă în anul universitar 2017/2018, indiferent de statutul Marii Britanii în cadrul Uniunii Europene.

Decizia este menită să vină în sprijinul studenților, mai ales dacă ne gândim la fondurile acordate acestora. Despre ce fonduri este vorba? Marea Britanie oferă 9.000 de lire pe an fiecărui student străin pentru ca acesta să-și asigure plata studiilor, bani rambursabili după finalizarea studiilor, odată ce studentul beneficiar s-a angajat. În prezent 90% dintre studenții români din regat beneficiază de acest împrumut.

Decizia luată confirmă totodată intenția guvernului britanic de a menține sistemul universitar din Marea Britanie ca una dintre cele mai importante destinații de studiu din lume. De altfel, același Jo Johnson a declarat că „studenții stăini au o contribuție importantă în cadrul universităților noastre de top la nivel mondial, acolo unde ne și dorim să le menținem. Această ultimă asigurare de a acorda împrumuturile studenţeşti şi de a menţine eligibilitatea studenţilor pe toată durata studiilor va oferi o stabilitate care este importantă atât pentru universităţi, cât şi pentru studenţi”.

Conform actualelor norme privind finanţările, studenţii europeni sunt eligibili să primească împrumuturi pentru plata taxei de şcolarizare a studiilor de licenţă dacă au fost rezidenţi într-o ţară membră a Uniunii Europene în ultimii 3 ani, înainte de începerea studiilor. De asemenea, cetăţenii europeni care au locuit în ultimii 5 ani pe teritoriul Regatului Unit sunt şi ei eligibili pentru această modalitate de sprijin, dar şi pentru împrumutul oferit în cadrul programelor de master. Pe de altă parte, studenţii non-europeni sau internaţionali nu vor avea în continuare încadrate taxele de şcolarizare în acest plafon.

Însă pentru mai multe detalii cu privire la posibilitățile de studiu în Marea Britanie, îți recomandăm să apelezi la ajutorul unui consilier Edumentor. Începe prin a te înscrie AICI.

Sursă: https://www.gov.uk/government/news/funding-support-for-eu-students

By |2016-10-15T11:04:28+00:00octombrie 15th, 2016|Blog|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment